
Jag blir som ett litet barn när jag får äta av livets sötsaker.
Igår blev vi hembjudna till Alberts & Jacks innersta, där bara bagarna får hålla hus.
Det var där jag åt deg igår, helt enkelt testade om de hade gjort vad dom skulle, om bullarna i disken sedan skulle hålla måttet eller ej. Degen smakade ljuvligt och bagaren rullade bullarna mekaniskt med känslig hand. Det såg väldigt monotont ut så jag frågade honom; Blir det inte lite långtråkigt ibland? Nej, inte alls, jag har inte jobbat här så länge svarade han. Hur länge då då? Fem år svarade han. Jaha! svarade jag. Han hade yrkesstolthet, yrkesskicklighet och var harmonisk på jobbet. Vilken lycka! Jag ska tänka på honom varje gång jag äter deras bullar. Det är ett hantverk, så bäst att jag köper en till nästa gång. Jag ska äta dem långsamt.
Till råga på allt köpte jag teriyakisås när jag var där. Det blir fina fisken överst på laxen. De var kundsmarta, Albert & Jacks. Bjuder man på deg så gör man av med deg.
Snabba cash!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar